Vidensnetværk og oplæg

Kontakt os, hvis I ønsker at blive en del af Medusas vidensnetværk eller ønsker, at vi kommer ud til jer og holder oplæg.

Gennem oplysning og udbredelse af viden, kan vi modarbejde de mange myter og fordomme, der gør vold til et tabu.

Derfor arbejder vi – udover de konkrete tilbud til kvinder, der er eller har været udsat for vold – hele tiden med at videreudvikle vores lokale vidensnetværk og relationer til relevante aktører i lokalsamfundet.

​Vi hører løbende historier om, hvordan man som veninde, familie, god bekendt, kollega eller chef står frustreret og berørt af, at én i omgangskredsen enten udøver eller er udsat for vold i forholdet. Alle fortæller om frustrationen over ikke at kunne gribe ind, ikke at kende til handlemuligheder eller ikke at kunne forstå, hvorfor ”hun dog ikke bare går”.

Måske bliver man som pårørende i afmagt nødt til at bryde kontakten eller som arbejdsplads nødt til at gribe til afskedigelse på grund af sygefravær.

Formålet med vores vidensnetværk er at forebygge vold i nære relationer gennem viden og oplysning om de personlige såvel som de samfundsmæssige konsekvenser af vold, om lokale hjælpemuligheder og om, hvordan man som pårørende kan hjælpe.

Vidensnetværket består primært af fagpersoner, virksomheder og offentlige institutioner i Holbæk og Odsherred kommuner som vi har partnerskabsaftaler med. Privatpersoner er dog også velkomne.

Deltagerne i Medusas vidensnetværk tilbydes

  • Deltagelse i temadage, der retter sig specifikt mod vold i nære relationer
  • Rådgivning og grundlæggende viden om, hvad vold i nære relationer betyder samfundsmæssigt og personligt, hvad man kan gøre som pårørende og kollega
  • Oplæg på arbejdspladsen om vold i nære relationer, konsekvenser og handlemuligheder samt Medusas tilbud i lokalområdet
  • Materiale om Medusa til uddeling blandt borgere/klienter/medarbejdere som en supplerende foranstaltning
  • At kunne henvise medarbejdere til Medusas tilbud
  • Et lokalt image i forhold til at være en socialt ansvarlig virksomhed/institution
  • Inspiration til at turde bryde tabuet om vold i nære relationer
Download PDF af folder

RING TIL OS:

Tlf: 28 76 87 76

SEND EN MAIL

info@etlivudenvold.dk

VORES TRÆFFETIDER

Man – Fre: 10.00 – 16.00