Mandag d. 9 december dækket vi op til ekstra gæster til vores fælles mandagsmad i Holbæk Krisecenter Medusa.

Socialminister Astrid Krag og Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen kom til middag og gode nærværende dialoger med både kvinder og børn om livet på krisecenter – på godt og ondt.

De var interesserede i at høre om Medusas tilbud i forlængelse af regeringens vedtagelse af finansloven, hvor der er afsat midler til anonym rådgivning til kvinder der er eller har været udsat for vold i nære relationer.

Vi er stolte og glade over den interesse de begge viste os.

Astrid Krag skrev disse ord om sit besøg hos os:

I går aftes var jeg med til fællesspisningen på krisecentret Medusa i Holbæk sammen med min gode parti-kollega og borgmester, Christina Krzyrosiak. Vi fik også liv at komme på besøg hos nogen af kvinderne og børnene i de små værelser. Og en stor flok meget begejstrede børn fik lov at sidde i en vaske-ægte ministerbil.

Selvom personalet gør et helt fantastisk arbejde, og der er gjort en kæmpe indsats for at skabe hygge med juledekorationer og hjemlige fælles-rum, så gør det altid et kæmpe indtryk at komme på et krisecenter. For de historier man får med sig herfra, dem slipper man ikke sådan lige. Om hvor smertefuldt og ødelæggende det er, at være offer for en mand der begår overgreb der, hvor man skulle være mest tryg, nemlig i hjemmet.

De historier, kvinderne fortæller, er ikke for børn. Men desværre bliver børnene meget tit blandet ind i konflikterne, måske med varig skade som følge.

Vi skal give de bedst mulige rammer til de kvinder, der er nødsaget til at gøre et krisecenter til et hjem for dem selv og deres børn. Med vores nye finanslov tager vi et stort skridt. Vi prioriterer flere pladser på krisecentrene og psykologhjælp. Og vi sætter penge af til ambulante tilbud til ofre og behandling til voldsudøvere.

Det tror jeg på kommer til at gøre en forskel for flere ofre for partnervold.

En kæmpe stor tak til de kvinder, der delte enormt svære historier med Christina og mig i går aftes. Tak for kram fra jeres dejlige unger.

Ser frem til at vi nu kan hjælpe flere!”

Tak for besøget!